TOPLESS


Wat doe je als een medewerkster je bij de huidige temperaturen een whatsapp stuurt met de boodschap: ‘Jos, kunnen we binnenkort niet topless vergaderen? Het is de nieuwste trend en vergadert veel efficiënter!’ Ik weet niet wat u in zo’n geval doet, maar mijn strategie is altijd even wachten. En vooral: medewerkers nooit afblokken in hun enthousiasme, maar ze zelf tot het juiste inzicht laten komen.
HR-consultants zullen dit waarschijnlijk participatief en constructief leiderschap noemen. Dus ik stuur terug: ‘Bedankt voor je suggestie. Ik sta zeker open voor nieuwe ideeën. Maar zal dit echt efficiënter zijn? En zullen we dit eerst toch maar even in de groep gooien?’ Ik kreeg een opgestoken duimpje als antwoord, gevolgd door ‘ik agendeer het alvast op ons overleg’. Moet ik er u bij vertellen dat deze open geest vanmorgen toch wel zeer nieuwsgierig naar het werk trok? Het gaat u misschien verbazen maar ze heeft haar voorstel erdoor gekregen. Vanaf volgende week vergaderen we zo veel als kan ‘topless’ en dat volgens de laatste nieuwe trend: uit elke vergadering worden alle laptops, smartphones en tablets geweerd. Dat noemen ze blijkbaar topless vergaderen.
En effectief: het is veel efficiënter want collega’s en medewerkers zijn veel minder afgeleid. Een aanrader! Want geef toe: uw smartphone of tablet heeft iets dwangmatigs en leidt u voortdurend af. Topless daarentegen… Of zoals de CEO van Neuhaus het mooi verwoordde: een smartphone is als een praline. Ze ligt daar, kijkt je aan en -ook al heb je er geen zin in- je eet ze op. De zomer is dé ideale kans om even te detoxen, ook op digitaal vlak vooraleer we allemaal last hebben van digibesitas.


Deze tip komt van Unizo 28/06/2019 via Unizo Oost-Vlaanderen


Share: