Ost blogt.


Lees hier de laatste nieuwsberichten en andere interessante weetjes over Honda en Autobedrijf Ost.

Beste klant,

 

Zoals we je al eens berichtten, sluiten onze vestigingen voor alle niet-essentiële herstellingen. Dit om de verspreiding van het virus tegen te gaan. 

Wij voelen wel de verantwoordelijkheid om onze klanten mobiel te houden door middel van een nood-permanentie in onze vestigingen. Wij willen klaar staan voor de mensen die ook voor ons klaarstaan: mensen die de voedingswinkels draaiende houden, verplegend personeel, mensen uit de zorgsector en ook politievoertuigen. 

U kan ons steeds bellen 09 369 19 65 of mailen aftersales@autobedrijfost.be in geval van NOOD. Wie langskomt met een dringend probleem, gelieve ons eens te bellen vóór je komst zodat we even kort de veiligheidsvoorschriften kunnen overlopen. 

Wie een panne heeft, kan zich uiteraard altijd wenden tot zijn Honda assistance 03 253 6858. Bij een panne die niet ter plaatse kan hersteld worden, heeft u recht op een gratis vervangwagen (max. 5 dagen). 

Er gaan GEEN afspraken door voor gewoon periodiek onderhoud, enkel dringende gevallen zoals Check Engine, Beperkt motorvermogen, Lekke banden. Als het lampje voor onderhoud opspringt, is er niet direct haast bij. We kunnen een afspraak inplannen eind april of begin mei in dat geval. We checken uiteraard de historiek van de wagen om je hierover juist te informeren. Mail: aftersales@autobedrijfost.be 

Met dit mooie weer denkt iedereen aan zijn zomerbanden, jammer genoeg is een  bandenwissel nu niet mogelijk. Maar op 8, 15 en 29 mei zullen we van 14u30 tot 19u trachten om de opgelopen achterstand snel om te buigen. Om de werkdruk te verspreiden, vragen we jullie deze data te respecteren voor de wissels van de banden.

Op een halfuurtje (wagen op de brug, wielen demonteren en monteren, bandenspanning kalibreren) wordt uw wagen voorzien van de zomerbanden.Aangezien wij door de verplichte sluiting maar zeer beperkt aanwezig zijn, willen wij u vragen om u in te schrijven via aftersales@autobedrijfost.be. Indien het gekozen tijdstip volzet is nemen wij met u contact op. Uw afspraak wordt sowieso nog bevestigd per mail.

 

Hou het veilig op de baan en ‘in den omgang’,

van harte,

uw Ost team


...

Zijn Uw banden scheef afgesleten ? “trekt” Uw voertuig weg, zodat U de hele tijd moet tegen sturen ? Of staat Uw stuur “scheef” als U op een rechte baan rijdt ? Dan dient uw voertuig naar alle waarschijnlijkheid uitgelijnd te worden.

Wanneer de slijtage zich aan de ‘binnenkant’ van de band (achter in de wielkast) voor doet, en niet tijdig wordt opgemerkt, kan de band dermate verder slijten op de schouder dat de karkas letterlijk wordt ‘doorgesneden’ (rechtse afbeelding). De karkasstructuur wordt beschadigd, en de band dermate verzwakt, dat hij op deze plek zal openscheuren. We spreken hier van een klapband. Het bijregelen van de uitlijning kan deze scheve slijtage stop zetten, maar de slijtage zal ten gevolge van het regelen van de uitlijning vanzelfsprekend niet verbeteren. Dus een goede opvolging ook na de regeling van de uitlijning is een ‘must’ !Uitlijnen is specialistenwerk : ons ervaren personeel is dan ook opgeleid om – met behulp van de modernst beschikbare apparatuur – de positie van Uw wielen onder Uw voertuig weer perfect “in lijn” te brengen.

Bij uitlijning onderscheiden we 3 belangrijke wielposities die potentieel verkeerd kunnen staan :
Sporing (afbeelding : Toe in / Toe out)
Camber
Caster (het wiel staat te veel voor- of achteruit)De wielgeometrie bestaat uit het controleren en configureren van de 4 banden. 

Al kunnen deze kosten overdreven lijken, een slechte afstelling van de wielen kan invloed hebben op de levensduur van de band en extra kosten met zich meebrengen, daarnaast kunt u er last van hebben tijdens het rijden.

 

Wanneer er na een reparatie van de wielophanging of een kleine tik tegen de stoep niet wordt uitgelijnd, zal dat op verschillende manieren merkbaar zijn:

       •Het voertuig trekt naar één kant van de weg.

       •Ongewone (vroegtijdige) slijtage van de banden.

       •Het stuur staat scheef bij rechtuit rijden.

       •De banden schuren zonder duidelijke reden.

De wegstabiliteit is slecht en verandert bij elke oneffenheid op het wegdek van richting.


Wij voeren de wielgeometrie uit voor € 75 btw incl. Combineert u dit met een banden of wielenwissel dan komt het op 50 € btw incl. !!! Tijdelijk actie in februari, maart en april 2020


...

Klanten die de voorbije twee weken bij ons langskwamen zullen gemerkt hebben dat Honda in de lift zit. In deze tijd waarbij uitstoot en het soort motor zo belangrijk zijn, geven wij graag meer info over de toekomstige en huidige producten. Voor particulieren is het nu een geschikt moment om in te stappen. 

We hebben de beste stockvoorwaarden in jaren. We zijn bijna -en dat is niet overdreven- uitverkocht in Honda Jazz. Deze koning van de betrouwbaarheid kan nog gekocht worden tot einde voorraad. Wij zijn alvast aan onze laatste 10 stuks begonnen. We spreken hier over 1.3 benzine in automaat en manueel  in de meest gangbare kleuren. Voor meer flamboyante persoonlijkheden hebben we nog 2 oranje Jazz automaat te koop!

We kregen zopas een lot ter beschikking van Civic 1.5 prestige automaat aan 27.990 € alles in!!! Deadline is zaterdag 1 februari. 

Nog 1 Civic berline elegance aan 26790 € in automaat met wel zeer veel luxe en leuke extra's.

Geniet nog minstens tot eind januari van de voorwaarden bij een merk dat duidelijk in de lift zit. We zijn elke dag open in januari zowel in Aalst als in Wetteren.


...